Aoleu pe ce forum m-am bagat

Asta e cea mai mare aberatie care am auzit-o vreodata, scuza-ma ca iti spun Andrea dar eu am 17 ani abia impliniti, si fac culturism, fitness si skandenberg de performanta de la varsta de 14 ani cand eram un obez de 106 kilograme, si iau si suplimente tot de atunci, iar acest lucru nu mi-a daunat, ba dimpotriva, pot sa afirm cu incredere ca acum sunt mai masiv, mai puternic, mai in forma si mai sanatos decat 90% din baietii de varsta mea.[/quote]
Da,
ACUM esti mai in forma, mai masiv, mai sanatos etc, dar pe la 30 ani vei incepe sa simti si dezavantajele practicarii sportului de tanar. Nu confunda sportul cu culturismul. Adica sportul este foarte sanatos, insa aici ma refer la alergat, fotbal, arte martiale etc. In clipa in care tu fortezi organismul, il duci la extrem si peste, nu faci decat sa intervii in dezvoltarea normala si naturala a organismului tau. Si, in conditiile in care la 14-17 ani organismul cunoaste cea mai importanta crestere din viata (in special sistemul osos), nu este recomandat sa "agati" de oase greutati de ordinul zecilor de kilograme!
PS: Culturismul este interzis persoanelor in crestere de catre toate forurile internationale, de catre toti medicii, de catre toti instructorii si antrenorii de culturism. Deci scuza-ma daca ii cred pe ei si pe mine in loc sa sar sa-ti iau tie apararea.
The exercises recommended for teenage bodybuilding is a little different from the others as it should not involve over weight as it might put the person in trouble. - un citat dintr-un articol al lui John. B. Stevens, autor care a scris mai multe articole publicate in reviste internationale (ex: Health & Fitness).